2011. december 7., szerda

Herbst: „Valami elindult”


Az Infinity Sounds év végi interjú sorozatának soron következő részében Herbst-el beszélgettünk az ünnepekről, a 2011-es évről és a jövőbeni terveiről.

Lassan vége az évnek, a hét elején a Mikulás is megérkezett, és nem sokára itt a karácsony. Hogyan készülsz az ünnepekre?

Sok finomságot fogok vásárolni és remélem sikerül is elfogyasztani mindet ;) Rengeteg munka van ilyenkor és szinte reggeltől reggelig úton vagyok. Rám férne már pár nap szabadság.

Általában ilyenkor az ember egy kicsit jobban magába néz, értékeli az elmúlt évet. Te hogy állsz ezzel?

Engem is kezd elkapni ez az érzés. Sokat gondolkodtam ezen. Sajnos ez az év nem volt túl jó számomra, de minden kudarcból tanulni lehet és fel lehet állni. Én úgy gondolom hogy a mélypont is kell az ember életében ahhoz hogy később szárnyalni tudjon. Persze azért akadtak jó pillanatok is.

Mik voltak a legjobb dolgok ami ebben az évben történtek veled?

Az egyik legjobb, hogy bekerültem az Infinity Sounds-ba, és sikerült ebben az évben visszatérnem szülővárosomba, Stuttgartba.

Mire vagy a legbüszkébb?

Természetesen a feleségemre, mert mindig mellettem áll. Az ő támgatása nélkül nem lennék ilyen erős. Szakmailag pedig arra, hogy sikerült új kapcsolatokat építenem és ebből kifolyólag várható lesz egy új rendezvénysorozat itt Stuttgartban.

Rendezvénysorozat??? Erről még nem meséltél nekem. Miről is van szó?

Túl sok mindent még nem tudok mondani neked. Találtam egy kis eldugott helyett Suttgart-ban, ahol elég jó kis underground társaság kezde összeverődni. Egyre több lehetőség van a helyszínben, és ezt szeretném kihasználni. De egyelőre még nem mondhatok többet. Annyi biztos, hogy ha jön a jó idő, szabadtéri bulikat is szeretnénk.

Valóságos mixgyáros vagy, és közben több zenei arcodat is meg tudod mutatni a nagyközönségnek. Mitől függ az hogy éppen milyen zenét játszol?

Hát igen, néha csak úgy kedvet kapok és akár két három mixet is megcsinálok egy nap. Hogy mitől függ az hogy milyen zenéket játszok? Nem is tudom... Talán a hangulatomtól, de a környezetem is befolyásol. Olykor nehéz megtalálni a megfelelő zenét ennek kifejezésére, máskor könnyebb.

Októberben csatlakoztál az Infinity Sounds csapatához, és te lettél az egyik házigazdája a különkiadásnak. Milyen terveid vannak a műsorral kapcsolatban?

Sokat elárulni nem szeretnék, maradjon ez meglepetés mindenkinek. Annyit viszont elmondhatok, hogy a Stuttgarti éjszakai élet különleges hangzásait meg fogjátok ismerni.

És a karrieredet tekintve?

Bízom benne hogy az eddigi üresjáratok után most már beindul a szekér. Az egyik vágyálmom, hogy Magyarországon is zenélhessek.

Teszel majd újévi fogadalmat?

Persze, mint minden évben. Az hogy sikerül-e megvalósítani, majd elválik.

Legutóbb az Infinity Sounds különkiadásában Abel Riballo volt a vendéged. A mostani műsorban pedig De La Maso-t invitáltad meg. Mire számíthatunk szombat délután?

Nagyon kíváncsiak vagytok... Annyit elárulok, hogy izgalmas lesz a zenei összeállítás és garantálom, hogy mindenki aki hallgatja meg lesz elégedve és talán olyan muzsikák is felcsendülnek majd, amik még eddig soha.

Köszönöm szépen a beszélgetést. Üzennél valamit a Justmusic.fm, és a Xelestia rádió hallgatóinak illetve a német partyarcoknak?

Nagyon hálás vagyok mindazoknak akik hallgatnak engem és az aktuális vendégemet hónapról-hónapra, azoknak is akik eljönnek egy-egy fellépésemre ahol óriásit bulizunk együtt. Azt kívánom hogy soha se hűljön ki bennetek a minőségi zenék iránti szeretet, mert éltető és közösségkovácsoló ereje van. Ha ti nem lennétek, akkor én sem foglalkozhatnék azzal, amit a világon legjobban szeretek, azzal ami én vagyok teljes valómban. Köszönöm a támogatást mindenkinek.

Misty

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése